Moldova-seminaari

19 maaliskuu 2016
17.00 – 20.00

Suomi-Moldova-seura yhteistyössä Tampereen Suomi-Romania-yhdistyksen kanssa kutsuu teidät tutustumaan viinien ja auringonkukkien Moldovaan, sen menneeseen ja tulevaan. Tilaisuus järjestetään lauantaina 19. maaliskuuta klo 17:00 alkaen osoitteessa Suvantokatu 13, Tampere. Luvassa on kolme esitelmää eräästä Euroopan kiehtovimmista seuduista:

  1. Alustus Moldova-teemaan. Esityksessä käsitellään Moldovan maantiedettä, historiaa ja nykyistä kielitilannetta. Esityksen pitää Suomi-Moldova-seuran varapuheenjohtaja MA Stefan Smirnov.

  2. Suomi ja Moldova - kontaktit historiassa: Esitys käsittelee Suomen ja Moldovan kansakuntien historian vaiheita ja erityisesti niiden yhtymäkohtia. Henkilökohtaisen sukututkimuksen kautta se painottuu 1800- ja 1900-lukujen vaihteeseen. Esityksen pitää DI Kim Calonius.

  3. Transnistria - haaste Moldovalle ja Euroopalle: Esityksessä käydään läpi Transnistrian konfliktin historiaa sekä siihen johtaneita syitä. Paneudumme myös de facto itsenäisen Transnistrian alkutaipaleeseen, yhteiskuntajärjestelmään sekä Moldova-suhteisiin. Esityksen pitää VTM Erno Miettinen.

Talo tarjoaa kahvia ja teetä.

Yhteystiedot
Osoite:
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4
33100 Tampere
tampereen.suomi.romania@gmail.com
Rekisterinumero: 190.094
Y-Tunnus: 2936142-4
Hallitus
Säännot
Ota yhteyttä