Kiitos vielä kaikille mukavasta pikkujouluillasta!

Hanna Kellokoski-Neagu

Vietimme vuoden 2014 viimeistä yhteistä juhlaa, eli pikkujouluja 5.12.2014 Suvantokadulla. Mukana oli noin neljäkymmentä iloista juhlijaa.Pöytään katettiin monenlaisia suolaisia ja makeita herkkuja. Niitä riitti koko illaksi.

Elenn Grațiela oli suunnitellut ihanan jouluisen esityksen. Hän luki sadun ”Joulun kaunein kuusi” romaniaksi. Lapset esittivät sadun tapahtumia hienosti ja olivat opetelleet vuorosanansa ulkoa.

Sen jälkeen oli vuorossa koskettava moldovalainen tarina ”Gugutsen hattu”. Tässä esityksessä Tero luki tarinan suomeksi. Ja Juulin ja Eemin roolihenkilöiden mukana pääsimme kaikki eläytymään tarinaan. Kiitos Carina-äidin loistavan puvustuksen.

Carina oli järjestänyt myös piparinleivontaa. Kaikki herkkusuut pääsivät leipomaan ja koristelemaan pipareita. Muutama taisi maistaa taikinaakin. Innokkaita leipojia oli paikalla niin paljon, että piparinpaistajalla oli varmasti kuuma pienessä keittiössä.

Halukkaat pääsivät myös askartelemaan perinteisiä joulukoristeita. Männyn ja kuusen kävyistä, huopakankaista ja puisista helmistä syntyi käpytönttuja. Miehetkin pääsivät näyttämään ompelutaitonsa ommellessaan huopaisia lakkeja tontuille. Erityismaininnan saa Vladin batman-tonttu, jolla oli oikein hienot siivet. Pienet tytöt ja pojat leikkasivat silkkipaperista todella upeita lumihiutaleita. Toivottavasti ne pääsivät ikkunoihin koristeiksi.

Illan odotetuin vieras oli varmasti joulupukki! Onnekkaimmat pääsivät pukin kainaloon valokuvaan. Ja pukilla oli kaikille, isoille ja pienille, pieni tuliainen Korvatunturilta.

Photo credits: Marika Viitanen, Oana Syrjäläinen ja Elenn Grațiela Știrbu

comments powered by Disqus
Yhteystiedot
Osoite:
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4
33100 Tampere
tampereen.suomi.romania@gmail.com
Rekisterinumero: 190.094
Y-Tunnus: 2936142-4
Hallitus
Säännot
Ota yhteyttä