Oi Ihana toukokuu, ja Ravintolapäivä 16.5.2015!

Anne Alalantela

Liityimme tänäkin vuonna ruokakarnevaaliin Grill Transylvaniallamme, joka ilahdutti sekä meitä että muita teemallaan viime vuonna niin paljon, että sitä oli saatava lisää!

Lauantai alkoi viileänä, mutta se ei onneksi haitannut ravintolapäivän viettäjiä; ihmisiä oli liikkeellä paljon ja pystyttämällä grillimme Koskipuistoon parhaaseen ruoka-aikaan herkkumme saivat arvoisensa vastaanoton. Tarjolla oli viime vuoden tapaan romanialaisia perinneherkkuja, kuten mici-lihapötköjä, paputahnaa ja munakoisosalaattia. Kankaanpäästä saakka pöytäämme oli tuotu myös porsaan ribsejä, romanialaisittain ”costițe”, jotka suorastaan sulivat suuhun, ja grillejäkin meillä oli kaksi: yksi kaasulla ja toinen aidolla puulla. Tarjolla oli myös ihanaa romanialaista suklaakakkua, ”Amandina”, ja cozonacia, joka on romanialainen vehnänen. Muoto on kuten suomalaisella vuokaleivällä, mutta kyseessä on pulla, jonka sisään on leivottu saksanpähkinöistä, rusinoista ja mausteista tehty raita.

Mmm! Grillin tuoksu sekä iloiset myyjät toivat kojullemme jonoa koko päiväksi, eikä aurinkokaan jaksanut piilotella kovin pitkiä aikoja. Herkkupöytien, romanialaisten vaatteiden, ystävällisten hymyjen ja vilkkaan keskustelun lomassa oli hyvä olla taas iloinen yhdistyksen puolesta. Hyvä kyltitys kertoi myös ohikulkijoille, keitä olimme, ja herätti kiinnostuneita katseita sellaisenkin väen joukossa, joka ei uskaltautunut maistamaan ruokia.

Tapahtumassamme oli sekä järjestämässä että vierailemassa suuri joukko yhdistyksemme ystäviä ja jäseniä, kiitos onnistuneesta tapahtumasta kaikille osallistuneille!

Photo credits: Aurelian Pop Photography, Crinela Badea, Elenn Stirbu

comments powered by Disqus
Yhteystiedot
Osoite:
Keskustori 4, kerros 3
33101 Tampere
tampereen.suomi.romania@gmail.com
Rekisterinumero: 190.094
Hallitus
Säännot
Ota yhteyttä