Yhdistyksemme ensimmäinen taidenäyttely

Carina Qvick-Kansanaho

Yhdistyksemme ensimmäisen taidenäyttelyn, Art Confluences, avajaisia vietettiin keskiviikkona 2.12.2015 Tampereen Kansainvälisessä toimintakeskuksessa. Paikalla olivat kaikki 8 näytteilleasettajaa: Anne Alalantela, Daniela Balog, Jenni Blommendahl, Violeta Ciubotaru, Elina Guina, Elena Howlader, Carina Qvick-Kansanaho ja Crina Samarghitean sekä ilahduttavan runsas joukko yleisöä. Taiteilijoiden hyvin erilaisten taustojen (ikä, koulutus, kansallisuus, kiinnostuksen kohteet jne.) ansiosta näyttelyn taideteokset edustivat hyvin erilaisia tekniikoita ja tyylejä, mikä teki näyttelystä ihastuttavan runsaan ja monipuolisen. Meillä oli myös myynnissä Danielan äidin tekemiä käsitöitä.

Tilaisuuden aluksi Crina ja Daniela esittelivät kaikki taiteilijat yleisölle kertoen lyhyesti jokaisen vaiheista, tähänastisista saavutuksista ja tulevista suunnitelmistakin taiteen poluilla. Saimme hyvin lyhyessä ajassa tietää toisistamme paljon mielenkiintoisia asioita. Tässä tietoja artisteista englaniksi.

Tilaisuuteen oli valmistanut herkulliset tarjoilut Crinela Badea, joista - vallitsevan rennon ja välittömän tunnelman lisäksi - nautimme täysin siemauksin. Avajaisvieraat olivat hyvin kiinnostuneita kuulemaan teosten taustoista ja tekniikoista. Taiteilijat luonnollisesi kertoivat mielellään kaikille halukkaille teostensa syntyvaiheista.

On uskomatonta, että suhteellisen pienestä yhdistyksestämme löytyy näin paljon taiteellista lahjakkuutta. Yhdistyksen panostus näyttelyn aikaansaamiseksi on ollut hyvin tärkeässä roolissa. Itselleni on ollut ilo ja kunnia tulla kutsutuksi mukaan kaikkien lahjakkaiden taiteilijoidemme joukkoon. Olen ammentanut joukostanne sellaista lämpöä, ystävällisyyttä, inspiraatiota ja innostusta, että uskon pian kaivavani pensselit ja maalit esiin naftaliinista useiden vuosien tauon jälkeen!

Näyttely oli avoinna ma-pe 10-15 13.12. saakka, os. Suvantokatu 13.

Photo credits: Imre Balog.

comments powered by Disqus
Yhteystiedot
Osoite:
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4
33101 Tampere
tampereen.suomi.romania@gmail.com
Rekisterinumero: 190.094
Hallitus
Säännot
Ota yhteyttä