Puhutaanks suomee? - Suomen puhekielen ja kulttuurin kurssi, syksy 2015

Anne Alalantela

”Olet ehkä huomannut, että suomalaiset puhuvat vähän eri tavalla kuin suomen kielen oppikirjassa. Suomen puhekielen kurssilla harjoitellaan puhekielen tavallisia muotoja ja tehdään tutuksi arkipäivän fraaseja. Aiheita ovat myös mm. tervehdykset, Tampereen murre, koulun ja työelämän kieli sekä kirosanat. Kurssilla on paljon harjoituksia ja vapaata juttelua. Opetuskieli on suomi, mutta opettajat osaavat auttavasti romaniaa ja englantia.”

Tällä tavalla kurssia markkinoitiin nettisivuillamme, ja se keräsi paljon kiinnostusta. Kurssi oli toteutuessaan aivan täynnä, ja osallistujia oli myös yhdistyksen ulkopuolelta. Paikkoja oli 12.

Kurssi aloitti lokakuussa ja jatkui marraskuulle. Paikkana oli Kansainvälinen toimintakeskus. Aikataulu: 20.10, 3.11, 10.11, 16.11.2015 klo 18:00 – 19:30 (8 tuntia)

Opettajat:

Outi Hassi opettaa suomea ja viestintää Hämeen ammattikorkeakoulussa. Hän on käynyt monta kertaa Romaniassa ja opiskelee romaniaa Elenn Stirbun ryhmässä kansalaisopistossa.

Marika Viitanen opettaa suomea toisena kielenä, äidinkieltä ja yhteiskunnallisia aineita Tampereen seudun ammattiopistossa. Hän on kiinnostunut Romanian kulttuurista ja opiskelee myös romaniaa kansalaisopistossa.

comments powered by Disqus
Yhteystiedot
Osoite:
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4
33100 Tampere
tampereen.suomi.romania@gmail.com
Rekisterinumero: 190.094
Y-Tunnus: 2936142-4
Hallitus
Säännot
Ota yhteyttä