Retki Helsinkiin tapaamaan SRS:n jäseniä ja Studia Danubia 6

Anne Alalantela

TSRY lähti tiistaina 23.2. 2016 kolmen hallituksen jäsenen voimin Helsinkiin tapaamaan Suomi-Romania- Seuran jäseniä ja osallistumaan Studia Danubia 6- luennolle Kulttuurikeskus Caisaan. Luento- ja keskustelutilaisuus oli kuudes osa Suomi-Romania-Seuran yhteistyössä muiden ystävyysyhdistysten kanssa järjestämästä Studia Danubia -keskustelusarjasta, jossa pidetään noin kerran kuussa jokin ajankohtainen ja kiinnostava esitys, joka käsittelee tavalla tai toisella Tonavan alueen maiden kulttuuria, historiaa ja nykypäivää.

Tapaamisemme alkoi SRS:n puheenjohtaja Jussi Tuovisen kanssa ensin Ravintola Mayasta, ja oli hauska tutustua vihdoinkin ihmiseen jonka kanssa oli tähän mennessä lähetelty vain sähköpostia. Suunnittelimme tulevaa yhteistyötä, ja vaihdoimme kuulumisia.

Kulttuurikeskus Caisassa on erittäin siistit ja modernit tilat ja se sijaitsee Helsingin rautatieaseman vieressä. Lisäksi selvisi että tila on yhdistyksille ilmainen - Niin, luitte oikein, ilmainen! Sinne oli mukava kokoontua. Paikalle saapui yllättäen niin paljon porukkaa että tuoleja piti hakea lisää. Esityksistä vastasivat Anssi Vuorinen ja Elenn Gratiela Stirbu. Anssi Vuorisen kertomus oli viime kesältä kun hän vaimonsa kanssa meni autolla Moldovaan ja Romaniaan. Elenn Stirbun luennon pohjana oli myös matka Moldovaan ystävien kanssa, mutta hän liitti mukaan kiinnostavaa tietoa Moldovan historiasta, kielestä ja moldovalaisista. Lisäksi hän jakoi kanssamme appiukkonsa tarinan; kuinka tämä oli lapsena joutunut muuttamaan pakolaisena Moldovasta Romaniaan. Yleisönä oli paljon Moldovan matkalle aikovia, joita kiinnosti varsinkin ruokaan ja juomaan liittyvät vinkit.

Luentojen lopuksi rupattelua jatkettiin alakerran pubissa hyvissä tunnelmissa, ennen kuin pitikin jo lähteä takaisin Tampereelle. Oli oikein hauska tapaaminen SRS:n kanssa, ja hyvät luennot!

Photo credits: Florin Lohan

Lisää kuvia tapahtumasta. Powered by Photostovis

comments powered by Disqus
Yhteystiedot
Osoite:
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4
33100 Tampere
tampereen.suomi.romania@gmail.com
Rekisterinumero: 190.094
Y-Tunnus: 2936142-4
Hallitus
Säännot
Ota yhteyttä